Sposoby na aromatyczną zupę

Potrawy mdłe są złe! :)

Autor: elaS, 29/09/2007, 10:06

Sposób włoski: podsmażone jarzyny

Aby zupa (fasolowa, ziemniaczana lub jarzynowa) była aromatyczna, przesmaż na oliwie extra vergine jarzyny (z wyjątkiem grochu i ziemniaków) i dopiero podsmażone dodaj do gotującej się zupy. Do podsmażenia na oliwie extra vergine nadają się m.in.: czosnek i cebula, marchew, cukinia, papryka, pieczarki

    Pokaż komentarze (1)

    Autor: elaS 29/09/2007, 10:06

    48 pkt
    oceń pozytywnieoceń negatywnie  zgłoś do usunięcia

    Gotując rosół użyj starszego drobiu

    Starsze kury są bardziej aromatyczne:) Nie przykrywaj też gotującego się rosołu, a kostki rosołowe itp. dodaj pod koniec gotowania

      Pokaż komentarze (0)

      Autor: pani-monika 20/02/2008, 21:35

      39 pkt
      oceń pozytywnieoceń negatywnie  zgłoś do usunięcia

      https://www.milionporad.pl/