Potrzebne składniki

1. Makaron - najlepiej spaghetti, ale może być też dowolny inny (smakować będzie tak samo ;)
2. Pomidory - może być 1 puszka 400g (byle nie koktajlowych - wcale nie są bez skórek!!), ale ostatnio preferuję pomidory w butelce (tzw. passata) - pół butli dla dwóch osób będzie w sam raz.
3. Mięso - dla 2 osób ok. 250g mięsa mielonego wołowego. Jeśli w Twoim sklepie mielone jest wątpliwej jakości, kup np. polędwicę wołową i w domu, zamiast mielić, możesz pokroić w kostkę
4. 1 średniej wielkości cebula dymka
5. 1 średniej wielkości marchewka
6. Przecier pomidorowy
7. Oliwa (do smażenia) - może być olej, ale oliwa lepsza :)
8. Zioła prowansalskie i/lub oregano - gotową mieszankę przypraw znajdziesz na stoisku z przyprawami
9. Sól i pieprz

Autor: cook-mistrz, 16/07/2012, 14:02
Punktów: 29. Oceń tę poradę! oceń pozytywnieoceń negatywnie zgłoś do usunięcia

‹ powrót do tematu

Komentarze (0)

https://www.milionporad.pl/