1. Najpierw nalej 1-2 łyżki oliwy na patelnię i podgrzej ją przez chwilę.
2. Wrzuć na patelnię pokrojoną cebulę i startą marchewkę. Dobrze je ze sobą wymieszaj.
3. Gdy cebula zacznie skwierczeć, odczekaj chwilę (tylko uważaj, żeby nie przypalić cebuli) i wrzuć mięso - zmielone lub pokrojone w kostkę.
4. Popieprz mięso i dobrze wymieszaj.
5. Poczekaj, aż całe mięso z różowego zrobi się szarawe
6. Gdy mięso jest już usmażone, zalej je pomidorami z puszki albo z butelki, dodaj łyżkę przecieru pomidorowego i wszystko dobrze wymieszaj.
7. Dodaj zioła prowansalskie i/lub oregano - około 1 łyżeczkę. Dobrze wymieszaj.
8. Zmniejsz ogień i po paru minutach spróbuj sosu - jeśli brakuje przypraw, dodaj soli, pieprzu, ziół prowansalskich i/lub oregano.
0
Pokaż komentarze (0)