1. Na patelni podgrzej trochę oleju (ok. 2 łyżki)
2. Wrzuć na patelnię pokrojoną cebulę
3. Gdy cebula zacznie skwierczeć, odczekaj chwilę (tyle, żeby jej nie przypalić :) i wrzuć na patelnię przygotowane mięso
4. Poczekaj aż mięso się usmaży, czyli z różowego zrobi szare lub białe (kurczak)
5. Popieprz mięso i posyp delikatnie przyprawą meksykańską. Nie sól - przyprawy do grilla zwykle są bardzo słone
6. Gdy mięso jest gotowe, wrzuć na patelnię kukurydzę i fasolkę (lub groszek)
7. Dodaj łyżkę przecieru pomidorowego i posyp wszystko przyprawą meksykańską i papryką słodką. Nie żałuj przypraw, ale też nie przesadź (trudno mi określić ile tego ma być - na początek lepiej dać mniej, zawsze będzie można dosypać :)
8. Wszystko dobrze wymieszaj, a jeśli farsz wydaje Ci się zbyt suchy, dolej trochę przegotowanej wody.
9. Po wymieszaniu zmniejsz ogień i odczekaj chwilę aż składniki się ze sobą "przegryzą". Spróbuj i dopraw, jeśli potrzeba
0
Pokaż komentarze (0)