Deser - andrut krówkowy

Składniki:

1 kostka masła
1 puszka mleka kondensowanego słodzonego
1,5 opakowania wafli tortowych

Przygotowanie:
Puszkę mleka (bez otwierania) włożyć do garnka i zalać wodą tak, by woda przykrywała całą puszkę. Gotować 3 godziny dolewając co jakiś czas wody, by puszka była zanurzona. Po 3 godzinach wyjąć z wody i ostudzić.

Masło wyjąć wcześniej z lodówki, żeby było miękkie. Zmiksować na najwyższych obrotach aż uzyska biały kolor. Dodać zawartość uprzednio ugotowanej puszki z mlekiem kondensowanym (powinna to być brązowa karmelowa masa, bardzo gęsta). Miksować aż do dokładnego połączenia składników. Tak przygotowaną masą przełożyć wafle. Gotowy torcik przycisnąć czymś ciężkim (może to być deska do krojenia, na której położymy kilka opakowań cukru, mąki, mleka...). Najlepiej smakuje na drugi dzień.

Smacznego!

Autor: MMasternakj, 26/08/2010, 20:33
Punktów: 36. Oceń tę poradę! oceń pozytywnieoceń negatywnie zgłoś do usunięcia

‹ powrót do tematu

Komentarze (0)

https://www.milionporad.pl/