Poniżej przepis na kurczaka pieczonego w foli, a więc smacznego i zdrowego!
Składniki (dla 2 osób): 2 nóżki kurczaka, papryka konserwowa, pieczarki marynowane, przeprawa do kurczaka po staropolsku firmy Kamis.
1. Ściągnąć skórę z kurczaka i natrzeć go przyprawą Kamis. Następnie odstawić na około godzinę.
2. Pokroić10 pieczarek marynowanych na ćwiartki oraz 4 kawałki papryki na paski.
3. Po upływie godziny zapakować szczelnie kurczaka wraz z papryką i pieczarkami w folię. Ważne, by w foli nie było dziur, przez które sos mógłby wypłynąć.
4. Włożyć do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec 1,5 godziny.
5. Mięso nałożyć na talerz i polać sosem, który zgromadzi się w foli.
Smacznego!!!
Autor: Ludi, 04/10/2010, 18:03 Punktów: 37. Oceń tę poradę!