Kurczak z pieczarkami i papryką

Poniżej przepis na kurczaka pieczonego w foli, a więc smacznego i zdrowego!

Składniki (dla 2 osób): 2 nóżki kurczaka, papryka konserwowa, pieczarki marynowane, przeprawa do kurczaka po staropolsku firmy Kamis.

1. Ściągnąć skórę z kurczaka i natrzeć go przyprawą Kamis. Następnie odstawić na około godzinę.
2. Pokroić10 pieczarek marynowanych na ćwiartki oraz 4 kawałki papryki na paski.
3. Po upływie godziny zapakować szczelnie kurczaka wraz z papryką i pieczarkami w folię. Ważne, by w foli nie było dziur, przez które sos mógłby wypłynąć.
4. Włożyć do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec 1,5 godziny.
5. Mięso nałożyć na talerz i polać sosem, który zgromadzi się w foli.

Smacznego!!!

Autor: Ludi, 04/10/2010, 18:03
Punktów: 37. Oceń tę poradę! oceń pozytywnieoceń negatywnie zgłoś do usunięcia

‹ powrót do tematu

Komentarze (0)

https://www.milionporad.pl/