Spaghetti Carbonara

Składniki:
makaron (powinien być spaghetti, ale ja wolę penne)
4 jajka
25 dkg boczku lub kiełbasy
20 dkg sera żółtego
śmietana
cebula
pieprz, sól, bazylia

Cebulę siekamy w drobną kostkę i podsmażamy na gorącym oleju. Boczek kroimy w drobną kostkę i również podsmażamy na skwarki. Gotujemy makaron. W misce mieszamy jajka ze śmietaną i do tego ścieramy ser żółty, doprawiamy pieprzem, bazylią i odrobiną soli. Do podsmażonego boczku i cebuli wsypujemy ugotowany makaron i ustawiamy na lekkim ogniu. Dolewamy do tego masę serowo-jajeczną i czekamy aż się zetnie i połączy. Przepis na 4 osoby. Wg mnie lepsza odmiana spaghetti :)

Autor: Jozzik, 23/10/2010, 13:27
Punktów: 35. Oceń tę poradę! oceń pozytywnieoceń negatywnie zgłoś do usunięcia

‹ powrót do tematu

Komentarze (0)

https://www.milionporad.pl/