pasta z tuńczyka na krakersy

składniki: 2 puszki tuńczyka w oleju, 3 ugotowane na twardo jajka,ogórek kiszony, łyżka musztardy lub majonezu, przyprawy.
przygotowanie: ogórka i ugotowane jajka kroimy w maleńkie kosteczki, ucieramy je z tuńczykiem, dodajemy 1 łyżkę musztardy lub majonezu i doprawiamy wedle uznania. Podajemy z krakersami.

Autor: Dorota, 26/08/2010, 14:45
Punktów: 43. Oceń tę poradę! oceń pozytywnieoceń negatywnie zgłoś do usunięcia

‹ powrót do tematu

Komentarze (2)

  • A ja mam sałatkę z tuńczyka. Ugotować 2 saszetki ryży,4 jajka na twardo,dwie puszki tuńczyka w oleju w kawałkach,4 ogórki kiszone z beczki,papryka-czerwona,zółta,zielona.To wszystko pokroić w drobną kostkę,połączyć,wymieszać z tuńczykiem i ryżem,wierzch dowolnie przybrać.Pycha i szybko.
    poradniczka, 11/02/2012, 10:50

  • Lub puszka tuńczyka w oleju w kawałkach,3 jajka na twardo,saszetka ryżu,2 ogórki kiszone z beczki,papryka w trzech kolorach.Saszetkę ugotować,resztę składników pokroić w kostkę - wszystko razem wymieszać i podać w salaterce na stół.Smacznego.
    poradniczka, 26/04/2012, 13:41

‹ powrót do tematu

https://www.milionporad.pl/