To pyszne i łatwe w przygotowaniu danie serwuję moim znajomym. Na pewno zadowoli tych, którzy chcą tylko coś przegryźć i tych którzy są naprawdę głodni. Przepis jest następujący:
Na początku należy przygotować kapustę. Główkę kapusty pekińskiej umyć i pokroić a następnie posypać Vegetą(kilka łyżek)i odstawić na około godzinę. Po upływie tego czasu kapustę należy dobrze wycisnąć nad zlewem. W tym czasie kapusta zmięknie. Pierś z kurczaka pokroić i posypać przyprawą do kebaba, najlepiej firmy Prymat. Potem podsmażyć na patelni, aż będzie dobre i pozostawić do ostygnięcia. Następnie należy przygotować warzywa. Ogórek pokroić w plasterki, a cebulę w kostkę oraz przygotować kukurydzę konserwową. Na dnie miski układamy najpierw warstwę kapusty. Smarujemy ją majonezem. Na tym układamy warstwę mięsa z kurczaka. Smarujemy go keczupem. Potem warstwa cebulki i znów majonez. Potem kukurydza i keczup, aż w końcu ogórek i majonez. Jeżeli miska jest głęboka niektóre warstwy można dać dwa razy. Mnie to zajmuje zwykle półtorej godziny.
Autor: Ludi, 26/08/2010, 18:37 Punktów: 41. Oceń tę poradę!
Nie rozumiem po co solić sałatę a potem ją wyciskać?? Barbarzyństwo. Ja daję na spód pekińską i na to usmażone mięsko, więc ona sama mięknie od mięska, nie potrzeba kombinować, a czasu się oszczędza. Emilia, 12/04/2013, 09:50
Nie rozumiem po co solić sałatę a potem ją wyciskać?? Barbarzyństwo. Ja daję na spód pekińską i na to usmażone mięsko, więc ona sama mięknie od mięska, nie potrzeba kombinować, a czasu się oszczędza.
Emilia, 12/04/2013, 09:50