Rulony szynkowe faszerowane pastą Feta

Do przygotowania przekąski będą nam potrzebne dwa opakowania krojonej szynki konserwowej, jedno opakowanie serka Feta, pół małego ogórka sałatkowego, przyprawy sól i pieprz do smaku. Serek Feta odsączamy z wody i przekładamy do miski. Rozdrabniamy widelcem. Ogórek sałatkowy ścieramy na tarce i odsączamy z nadmiaru wody. Dodajemy ogórka do fety i ucieramy na gładką masę. Do masy dodajemy przyprawy do smaku. Nakładamy wałeczek pasty na całej długości - 1/3 od jednego z brzegów plasterka szynki i zwijamy w rulonik.

Autor: dominika5, 03/05/2009, 14:45
Punktów: 42. Oceń tę poradę! oceń pozytywnieoceń negatywnie zgłoś do usunięcia

‹ powrót do tematu

Komentarze (0)

https://www.milionporad.pl/