Czosnek.

Naturalny antybiotyk. Działa jako silny przeciwutleniacz chroniąc organizm przed działaniem wolnych rodników. Niszczy bakterie chorobotwórcze w układzie pokarmowym i oddechowym. Wspomaga metabolizm tłuszczów, obniżając poziom cholesterolu we krwi. Obecność zawartych w nim związków siarki mobilizuje krwinki białe do obrony organizmu przed czynnikami zakaźnymi. Spożywanie świeżego czosnku skutecznie obniża stężenie cukru we krwi. Jak więc widzimy czosnek nie tylko wpływa na poprawę naszego systemu odpornościowego, ale wykazuje również dużo innych czynników leczniczych. Warto go jeść pomimo nieprzyjemnego zapachu po jego spożyciu ;)

Autor: Jozzik, 23/10/2010, 13:56
Punktów: 42. Oceń tę poradę! oceń pozytywnieoceń negatywnie zgłoś do usunięcia

‹ powrót do tematu

Komentarze (0)

https://www.milionporad.pl/