Odpowiednia dieta

Najlepiej odżywiać tak, by w ogóle nie dopuszczać do powstawania zajadów, z reguły są one oznaką niedoboru niektórych składników odżywczych w naszym organizmie. Powinniśmy jeść dużo zielonych liściastych warzyw, takich jak szpinak, sałata czy kapusta, ograniczyć spożycie kawy, która wypłukuje z naszego organizmu wszystkie niezbędne dla jego prawidłowego funkcjonowania składniki, w tym witaminę B, odpowiedzialną za powstawanie zajadów w największym stopniu. Bardzo ważne jest również spożywanie drożdży piekarskich, mięsa, fasoli i grochu oraz wzbogacenie diety w sole mineralne i przetwory mleczne takie jak jogurty i kefiry bogate w żywe kultury bakterii. Należy przy tym ograniczyć spożycie alkoholu i środków spożywczych o dużej zawartości cukrów, które mogą przyczynić się do powstawania zajadów.

Autor: ellie, 26/02/2011, 18:55
Punktów: 46. Oceń tę poradę! oceń pozytywnieoceń negatywnie zgłoś do usunięcia

‹ powrót do tematu

Komentarze (0)

https://www.milionporad.pl/